maanantai 25. elokuuta 2014

Väriloistoa sienisalaatissa



Ilmojen viilennettyä keho on alkanut vaatia lämmintä ruokaa. Ihan vielä ei mielessä ole käynyt pataruoat tai muut selkeästi kylmien kelien appeet. Tämä lämmin salaatti olkoon ikäänkuin väliharppaus ennen virallista syksyä.

Salaatissa ajankohtainen ruoka-aine on tietenkin sienet, vaikkakin ne tässä olivat kuivattuja. Jos saatavilla on tuoreita, niin ehdottomasti niitä pannulle paistumaan. Myös kasvimaan sadon herkut on oivallista käyttää tällaiseen salaattiin.




LÄMMIN SALAATTI PAISTETUILLA SIENILLÄ

tuoreita tai kuivattuja metsäsieniä (itsellä kuivattuja kanttarelleja ja suppilovahveroita)
voita
suolaa ja mustapippuria

salaattia
puolikas kesäkurpitsa
puolikas paprika
1 tomaatti
muutama halloumijuustosiivu
oliiviöljyä, balsamicoa, mustapippuria


Paista sienet voin kera rapsakoiksi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä sienet pannulta ja lisää kesäkurpitsa- ja paprikasiivut siihen paistumaan. Mausta niitäkin halutessasi.

Kasvisten ollessa hieman pehmenneitä paahda halloumijuustoon väriä pintaan.

Kokoa lopuksi ainekset lautaselle lisäten myös salaattia ja tomaattisiivuja joukkoon.

Mausta koko komeus öljyllä, balsamicolla ja pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti