lauantai 12. lokakuuta 2013

Maukas ruoka kananpojan jauhelihasta - mutta miten?




Olen pikku hiljaa alkanut hoksaamaan, miten kanasta saa kielen mennessään vievää ruokaa. Kokemuksen syvällä rintaäänella pystyn sanomaan, että kanaruoan tekee kyllä tosi helposti kuivakkaaksi ja/tai mitäänsanomattoman mauttomaksi. Ja tarkoitan tällä sellaista ruokaa, mitä syö vain siirtääkseen nälkäänsä, ei makunautinnon vuoksi.

Huvittavan pitkään tämän tajuamiseen meni, ainakin siihen nähden, että taikasanat olivat niinkin simppelit kuin rasva ja mausteet. Jopas vain niillä tulee kanaruokaankin makua. Ja hei, rasvalisän ja reilun maustamisen suhteen ei turhaan kannata arastella! Kokeilemallahan se tietty selviää, mikä itse kullekin parhaimmalta maistuu.

Nyt todella pitkästä aikaa hommasin kanaa jauhelihaversiona, ja täytyy myöntää, ettei hullumpaa tästä tullut kunhan vaan muistin nuo edellä mainitut pointit. Tästä oivaltamisesta huolimatta mielestäni pidemmän korren silti vie koipipalat.. Niistä riivittävä liha kun on erityisen mehukasta. Mutta nyt oli siis jauhelihasafkan vuoro näyttää kyntensä.



HITUSEN ÄRHÄKKÄ KANA-KESÄKURPITSAPAISTOS

400 g kananpojan jauhelihaa
voita paistamiseen ja vuoan voiteluun
2-3 valkosipulinkynttä
chilipaprikaa
suolaa
mustapippuria

2 reilunkokoista kesäkurpitsaa
2 dl soijamaitoa tai maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
suolaa

pinnalle juustoraastetta ja pistaasipähkinärouhetta




Sulata voi pannulla. Paista jauheliha, chilipaprikat sekä valkosipulirouhe miedolla lämmöllä kypsäksi.

Pilko kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan. Lisää sekaan jauhelihaseos.

Yhdistä kananmunat ja soijamaito/maito/kerma huolellisesti sekoittaen. Mausta suolalla. Kaada seos uunivuokaan muiden ainesten sekaan.

Ripottele pinnalle juustoraastetta sekä pistaasipähkinärouhetta.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja kunnes juusto saa hieman väriä pintaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti