sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hellepäivien suklaaherkku: no-bake-brownies



Tässä helteisten kelien vastine mokkapaloille.

Kuumana kesäpäivänäkin saattaa tulla mieliteko/tarve leipoa jotain. Varsinkin lomalla ollessa. Tai jos vaikka piknikille pitäisi kehitellä viemistä. Lämpömittarin kohotessa hellelukemiin ei välttämättä tahdo kuitenkaan kuumottaa asuntoaan lisää uunin ja lieden lämmöllä. Yksi ratkaisu tähän kinkkiseen ongelmaan löytyy raakaleivonnaisista, kuten näistä no-bake-brownies -paloista.

Ja hei, voi näitä tehdä viileämmälläkin säällä ja vaikkei olisi sitä lomaakaan enää jäljellä.

SUKLAISET BROWNIEPALAT ILMAN UUNIA

5 dl saksanpähkinöitä
1 3/4 dl raakakaakaota tai -jauhetta
ripaus suolaa
tarvittaessa loraus hunajaa tai 4 tippaa nestemäistä steviaa
150 g kivettömiä taateleita

1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 1/4 dl siirappia
1/2 dl kookosöljyä
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Jauha pähkinät tehosekoittimella melko sileäksi muruksi. Lisää raakakaakao/jauhe, suola ja makeutusaine (mitä ei välttämättä tarvitse, taatelit ovat todella makeita itsessään). Pyöräytä sekoitinta niin, että ne sekoittuvat pähkinämuruun.

Lopuksi lisää taatelit pienissä erissä ja jauha kunnes kaikki ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi.

Painele taikina leivinpaperoidulle vuoalle (tähän riittää melko pieni, esimerkiksi 20x15 cm).

Päällisen tekoon voi käyttää samaa astiaa mitä taikinallekin, eikä sitä tarvitse pestä välillä. Mittaa siihen kaakaojauhe, siirappi, sulatettu kookosöljy, vaniljasokeri ja tosi pieni ripaus suolaa. Aja sekoittimella seos tasaiseksi ja valuta se taikinan päälle.

Anna brownien jähmettyä hetken aikaa viileässä. Tarpeeksi jähmettyessään se on helppo leikata annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti