keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Siedätyshoitoa suppilovahveropannarilla


Nyt ollaan taas yhtä pannukakkua lähempänä sitä hienoa tilannetta, kun pystyn yliviivata omalta näitä-kun-oppisi-syömään -listalta sienet. Tämä pannari oli nimittäin ensimmäinen itsetehty ruoka, mikä sisälsi sieniä ja mitä myös todella söin. Ja se oli kaiken lisäksi hyvää!

Kuivatut suppilovahverot ovat olleet kaapissa viime syksystä lähtien, ne ovat alunperin äitini keräämiä ja kuivattamia. Nyt muistin kaivella ne käyttöön ja ennestään hyväksi havaittuun reseptiin sienet oli huoletonta lisätä. Kuivattuja sieniä jäi vielä jonkun verran jäljelle, mutta enää ne eivät jää lojumaan kaapin perälle, se on varma.

Nyt näin sieni-innostuksen ollessa huipussaan, ottaisinkin mielihyvin muita ihania käyttöideoita kuivatuille suppiksille vastaan.

SUPPILOVAHVERO-JUUSTOPANNUKAKKU

4 kananmunaa
200 g raejuustoa
175 g juustoraastetta
noin 50 g voita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
tuoretta timjamia
mustapippuria

Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä hieman. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää sekaan raejuusto sekä juustoraaste.

Lisää lopuksi voisula, sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja kaada taikina voideltuun/leivinpaperoituun uunivuokaan.

Ripottele pinnalle kuivattuja suppilovahveroita (pienin niitä hieman), tuoretta timjamia karkeasti rouhittuna ja mustapippuria.

Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tein tämän pienessä uunivuoassa (koko noin 20x15 cm), joten määrät kannattaa tuplata, jos vähänkään isompaa satsia haluaa.

4 kommenttia:

  1. Minullakin on vielä kuivattuja suppiksia kaapin perällä. Tuota pannaria minä teenkin tänään, kun teini lähti Särkänniemeen ja miehen kanssa jatketaan talonmaalausta kahdestaan.Juustot vain täytyy kipaista hakemaan lähikaupasta.

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, toivottavasti maistuu!! On ainakin ihanan simppeli tehdä, ei vie turhaa aikaa teidän maalausprojektilta :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Mä laitan kuivattuja sieniä esim. ihan jauhelihakastikkeeseen. Sinne vaan vähän käsien välissä hienontaa niitä niin hyvä tulee. Ihan pelkkä sienisoossi saattaa olla vähän kova pala aloittelijalle :) mutta sitten kun edistyt niin kuivattuja sieniä kannattaa liottaa hetki kermassa ennen valmistamista. Ja muuten, jos vaan pääset mustatorvisieniapajille niin niitä kannattaa ehdottomasti kanssa testata. Käyvät aivan upeasti purjoperunasosekeiton sekaan.

    VastaaPoista
  4. Huippua Katiskatar, kiitos monista vinkeistä! Täytyy laittaa sienipurkki mausteiden välittömään läheisyyteen, näin ne muistaa ottaa käyttöön juurikin vaikka tuohon jauhelihasoossiin. Eipä ole enää ongelmaa saada niitä käytettyä, ja luultavasti kohta kaipailen niitä lisää kaappiin, sienimetsälle siis tänä syksynä :)

    "Liottaa hetki kermassa" - kuulostaa niin hyvältä, nam ;)

    VastaaPoista