tiistai 21. toukokuuta 2013

Ollako vai eikö olla -couscous



No jopas. Olen aiemminkin tehnyt kukkakaalista kuskuksenomaista lisuketta, mutta tämänkertainen hetken päähänpisto-viritelmä oli valehtelematta parempaa. Kasvisruokakin voi todella olla suussasulavan maukasta. Tiedättehän, sellaista ruokaa mitä ei malta lakata syömästä.

KASVIS-COUSCOUS KUKKAKAALISTA

1 pienehkö kukkakaali
1 salottisipuli
oliiviöljyä
puolikas kesäkurpitsa
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
pakasteherneitä
mustapippuria
suolaa
pestokastiketta (kts. ohje alla)

Rouhi kukkakaali tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja tomaatit kuutioiksi/lohkoiksi.

Kuullota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi. Lisää sekaan kesäkurpitsalohkot, herneet sekä kukkakaalirouhe. Kypsennä aineksia niitä käännellen muutaman minuutin ajan tai kunnes kasvikset hieman pehmenevät.

Lisää lopuksi tomaatit, pestokastike sekä suolaa ja pippuria.

ITALIALAINEN PESTOKASTIKE

iso nippu tuoretta basilikaa
1 iso valkosipulinkynsi (tai enemmän maun mukaan)
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesanjuustoa raasteena
mustapippuria
suolaa

Aja tehosekoittimella basilikanlehdet, pilkottu valkosipulinkynsi ja paahdetut pinjansiemenet tasaiseksi massaksi. Lisää myös oliiviöljy sekä juustoraaste ja pyöräytä sekoitinta vielä hetken.

Mausta kastike pippurilla ja suolalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti