perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen lammasruoka onnistuu näinkin


Olin pari viikkoa sitten Jyväskylän luomupiirien järjestämällä talviretkellä. Lähiruoan ollessa retken teema kävimme keskisuomalaisilla maatiloilla tutustumassa niiden toimintaan ja tuotteisiin. Yksi stoppi tehtiin Röykkälän lammastilalle Joutsaan, josta myös hankin tässä pataohjeessa käytetyn lampaanlihasäilykkeen.

Nauroinkin jo ostaessani säilykettä, että valmistuupahan tänä vuonna myös Puolen valtakunnan keittiöstä lammasruokaa. Olen nimittäin tosi vähän tehnyt lampaasta mitään ja korkeintaan jauhelihasta. Kokkausintoa on laimentanut pelko villasukanmakuisesta lihasta. Täytyisikin kunnolla joskus paneutua lampaan- tai karitsanpaistin valmistukseen.




Mutta nyt asiaan eli siihen reseptiin. Kehittelin säilykelihasta kaalipadan, jonka maustamiseen otin vaikutteita kreikkalaisesta keittiöstä. Yllättävän hyvää!

LAMMAS-KAALIPATA

noin 1/2 kg savoijinkaalia
400 g lampaan säilykelihaa
 voita paistamiseen
2-3 dl lihalientä
oreganoa
kalamataoliiveja
fetajuustoa
mustapippuria
suolaa

Keitä pieneksi silputtu kaali vedessä pehmeäksi. Lisää kaalit voideltuun uunivuokaan.

Kuutioi säilykeliha. Paista kuutiot voin kera pannulla ja lisää kaalien sekaan.

Lisää uunivuokaan lihaliemi, juusto, oliivit sekä mausteet ja sekoita ainekset hyvin. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti