keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Sitruunaiset kanankoivet ja munakoisopaistos


Tämä ruoka lähti liikkeelle siitä ahaa-elämyksestä, että kanaa myydään myös koipina kaupassa. Edellisistä kanankoipiviritelmistä onkin kulunut pitkä aika.

Kanankoivet taitavat olla käsitykseni mukaan sitä oikeata "kasarimeininkiä", sillä sellainen hatara muistikuva on lapsuudesta, että silloin niistä tehtiin ruokaa usein. Vai lie olleet vasta "ysäriä", mutta suositumpaa apetta joka tapauksessa kuin nykyisin.

SITRUUNAISET KANANKOIVET UUNISSA

3 kanankoipea

1-1 1/2 dl oliiviöljyä
1 pienen (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
suolaa
mustapippuria
muutama valkosipulinkynsi lohkoina

(luomu)sitruunalohkoja
kalamataoliiveja
mustapippuria
suolaa
timjamia

Sekoita kanamarinadi (öljy, sitruunankuoriraaste ja mehu, valkosipulilohkot ja mausteet) ja kaada se joko astiaan tai pussiin. Laita kanankoivet marinadin joukkoon.

Anna maustua hetkisen.

Voitele uunivuoka. Lado koivet vuokaan ja kaada myös marinadi joukkoon. Lohko muutama siivu sitruunasta sekä ripottele oliiveja kanojen pinnalle. Mausta vielä kuivatulla timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.

Paista 200 asteessa noin 40-50 minuuttia. Sopivan paistoajan voi tarkastaa hammastikulla, lihasta tihkuvan nesteen ollessa kirkasta kana on kypsää.


MUNAKOISOPAISTOS

1 munakoiso
muutama aurinkokuivatun tomaatin siivu
kourallinen kalamataoliiveja
fetajuustoa
kuivattua basilikaa
mustapippuria

Lohko munakoiso samankokoisiksi paloiksi. Lado palat siivilään ja ripottele niiden sekaan suolaa reilusti. Anna itkettyä hetkisen.

Huuhtele munakoisot siivilässä vedellä ja anna kuivahtaa. Kaada ne sitten voideltuun uunivuokaan. Siivuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Lopuksi ripottele fetajuusto muruina pinnalle.

Paista 175-200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti