tiistai 20. marraskuuta 2012

Mistä on parempi arki tehty?


Kun arki murjoo märän rätin lailla vasten kasvoja, voi pieniä onnen hetkiä tavoitella hyvällä kotiruoalla. Voi sitä mielihyvän määrää, kun maistelee omilla pikku kätösillä tehtyä juuri uunista tullutta ruokaa. Kuulostaa pahimman luokan lässytykseltä, mutta totta se on.

Tämä laatikko on vaivaton tehdä, ja tällä kertaa tietoisesti valitsin hyvin simppelit raaka-aineet. Bataatin noukin kaupasta hetken mielijohteesta, tarjoushinnalla oli kylläkin vaikutusta asiaan. Sen pystyy toki korvaamaan halutessaan perunalla.

Ilman turhia kikkailujakin ruoka oli valloittavan hyvää maultaan. Pehmeää ja täyteläistä, sellaista kuin soselaatikoiden kuuluu olla. Tällä kertaa kiinnitin eritoten huomiota soseen koostumukseen, viimekertaisen paimenen paistoksen jäädessä liian kuivaksi.

BATAATTI-PERUNASOSELAATIKKO

1 bataatti (noin 600 g)
6 perunaa (yhteensä noin 1/2 kg)
suolaa
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
2 dl pippurimaustettua ruokakermaa
noin 100 g fetajuustoa

Kuori ja lohko bataatti ja perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Lisää ripaus suolaa ja kiehuta juurekset kypsiksi.

Juuresten ollessa pehmeitä, valuta suurinosa ylimääräisestä vedestä pois ja soseuta ne. Koska nyt ei välttämättä ole tarvetta saada niin samettista lopputulosta, voi soseuttamiseen käyttää ihan survinta. Itseäni ei ainakaan haittaa pienet sattumat tämäntyyppisessä ruoassa. Lisää soseen sekaan ruokakerma ja sekoita. Sose saa jäädä reilusti kosteaksi.

Paista jauheliha ja sipulilohkot kypsiksi pannulla. Mausta jauhelihamausteella tai vaihtoehtoisesti mustapippurilla, suolalla ja kuivatuilla yrteillä (timjami, basilika, kirveli esimerkkinä).

Kaada uunivuokaan sose sekä jauhelihat joko kaikki yltympäri sekaisin tai sitten kerroksittain. Itse sekoitin jauhelihat soseen sekaan.

Ripottele fetajuustomurua laatikon pintaan ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä! Hyvä mieli kumpuaa vatsasta, joten arjen pieniä herkutteluhetkiä ja hyvää ruokaa ei pidä koskaan aliarvioida. :)

    VastaaPoista
  2. Näin juuri :) Viime aikoina vähän liikaa tullut turvauduttua eineksiin, sillä jotenki tuntui normaaliakin paremmalta itse tehty ruoka ;)

    VastaaPoista
  3. Itse tehty ruoka kyllä hakkaa aina einekset niin satanolla. Voisi pistää tämän reseptin kokeiluun itsekkin. :)

    VastaaPoista
  4. Niin, ja tämänkaltaisia riittoisia ruokia kun tekee niin ei tartte joka ilta olla kauhan varressa. Joka tapauksessa parempaa mikrotettavaa kuin einekset ;)

    Laitas vaan kokeiluun, iherb :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä ruoka parempi mieli, toimivaa kyökkipsykologiaa ;D. Laatikko kuulostaa hyvältä. Itse ihastuin Jamien bataattimuussiin, johon tulee chiliä, fetaa ja limemehua.

    VastaaPoista