keskiviikko 8. elokuuta 2012

Salaatti ja sen kastike


Tämänkertaisen salaatin ollessa tyyliltään perusarkilisukesalaatteja "hienompaa", sen kastike on varsin konstailematon. Voisi puhua mielestäni salaatinkastikkeiden perusversiosta. Perusjutut on hyvä olla hanskassa, ennen kuin lähtee enemmän kikkailemaan, näinhän se menee.

Kastikkeen ohje on napattu Villa Ainala Cuisine -blogista. Sieltä voi käydä katsomassa myös muita ideoita kattavasta kastikejutusta, suosittelen!


Salaatista sen verran, että sinihomejuusto tekee siitä itselleni hieman eksoottisemman. Kuulostaa pöhköltä, mutta en vieläkään varma, miten suhtautuisin sen makuun. Salaateissa ja varovaisesti annosteltuna se on ok, mutta totaalista ihastumista ei ole vielä tapahtunut.

Muutoin tämä juusto-hedelmä-pähkinä -yhdistelmä toimii kohdallani salaatissa enemmän kuin hyvin. Se on luksusruokaa ja sopii erityisesti tilanteisiin, milloin saa syödä rauhassa nautiskellen ja makuja maistellen. Pisteenä iin päälle salaatissa olisi ollut grillattu kana, tällöin myös sen luonne olisi muuttunut alkupalasta/lisukkeesta kunnon mahantäytteeksi.

SINIHOMEJUUSTO-PÄHKINÄSALAATTI

salaattia
sinihomejuustoa
pähkinöitä
viinirypäleitä

Revi huuhdellut salaatinlehdet pienemmäksi. Murustele sinihomejuustoa makusi mukaan. Ripottele mukaan pähkinöitä. Tähän salaattiin käytin parapähkinöitä, joita lohkoin vähän pienemmiksi. Viipaloi myös viinirypäleitä tai muita hedelmiä joukkoon.

Lisää salaattiin kastiketta juuri ennen tarjoilua.


PERUSKASTIKE SALAATILLE

1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Sekoita hunaja, etikka ja öljy keskenään ja mausta.

3 kommenttia:

  1. Tulipa tästä postauksesta ikävä sinihomejuustoa :) en itse yleensä syö sitä salaatissa, vaan jemmattuna lämpimiin ruokiin tai satunnaisesti juustomaisteluiltoina näkkärin päällä. Mutta nyt kun sitä ei ole pitkään aikaan syönyt, tuli ikävä.

    Olen suuri salaattikastikkeiden ystävä, enkä ole tuota versiota salaattikastikkeesta vielä kokeillutkaan. Laitan reseptin muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana tuo pullo on! Mistä olet sen löytänyt? :) En olekaan tehnyt koskaan ihan tuollaista peruskastiketta. Niin yksinkertaiseltahan tuo vaikuttaa, että pakkohan sitä on kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
  3. Sinihomejuusto on nyt tehokokeilussa meillä, tulikin mieleen just ruoka missä se on toiminut takuuvarmasti eli punajuuri-ranskankermavuoka. Mut homejuusto alkaa siis jo olla "peruskauraa", seuraavaksi totutteluun voisin ottaa vuohenjuuston :) Kummallisia juustovieroksumisia mulla, sit kuitenkin esim. fetaa ja mozzarellaa voisin vetää vaikka kaksin käsin ;)

    Kastike oli perushyvää eli suosittelen! Ja esim. tuoreilla yrteillä saa helposti uusia makuja. Hyvin kirjoitettu kastikkeista tuolla Villa Ainala Cuisinessa.

    Henskis, en muista yhtään mistä olen pullon ostanut, siitä on nimittäin tosi tosi monta vuotta.. Jo aikaa ennen ruokainnostusta. Lojunu monta vuotta kaapissa käyttämättönä. Arvelisin ton olevan kirppikseltä.

    VastaaPoista