torstai 30. elokuuta 2012

Kvinoasalaatti paahdetuilla kesäkurpitsoilla ja shoppailuvinkki


Joskus vähemmän on enemmän. Olin suunnitellut tähän käytettäväksi vaikka ja mitä, mutta huomasin salaattia syödessä sen olevan mainion makuista näinkin vähillä raaka-aineilla. Viime aikoina olen huomannut muutenkin, että kilometrien pituiset reseptit lähinnä puuduttavat. No, on niillekin aikansa tietty.

Perusidean salaatin valmistamiseen nappasin siskoilta, Nellen vinkkaus paahtaa kasvikset ja siemenet samanaikaisesti uunipellillä oli toimiva. Suorastaan rakastan niksejä, joilla nopeuttaa ja helpottaa ruoanlaittoa.

Kvinoa tuli mukaan salaattiin ihan vain siitä syystä, että sitä teki kovasti mieli. Mikäpäs siinä, tämä super-ruoka teki salaatista samalla täyttävämmän.


PAAHDETUT KESÄKURPITSAT JA SIPULIT KVINOALLA

1-2 kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
puoli kourallista erilaisia siemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa

1 dl kvinoaa
2 dl vettä keittämiseen

tuoretta pinaattia kourallinen

Lohko kesäkurpitsasta samankokoisia siivuja uunipellille. Poistin enimmät siemenosiot vetisyyden välttämiseksi (nuukana nakkasin ylijäämät samanaikaisesti kiehuvaan kasvismuhennokseen). Lohko myös sipuli kesäkurpitsojen sekaan. Lorauta kasvisten päälle oliiviöljyä, sekä rouhaise hieman pippuria ja suolaa. Lopuksi ripottele siemenet joukkoon. Paahda uunissa 200-225 asteessa uunista riippuen niin, että kesäkurpitsat alkavat saamaan hieman väriä.

Keitä kvinoa sillä aikaa, kun kasvikset paahtuvat. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin vartin verran. Kaada kattilasta ylimääräiset vedet pois.

Yhdistä kvinoa ja uunissa paahtuneet ainekset (hieman jäähdyttyä) kulhoon. Revin myös vähän pinaattia lisukkeeksi salaattiin. Tarkista maku ja nauti. On hyvää!


PS. Onko kaikille jyväskyläläisille tuttu Viherlandian lähistöllä sijaitseva Äijälän tila? Itse kävin siellä eilen ensimmäistä kertaa ja tulin kotiin iso läjä tuoreita vihanneksia mukanani. Eli sieltä voi käydä ostamassa kasvimaan antimia suoraan pellosta (ne nyhdetään sitä mukaan mullasta kun kertoo mitä aikoo ostaa). Ihana paikka, käykää ihmeessä. Nyt siellä alkaa olla sato parhaimmillaan ja valikoimaa riittää: löytyy erilaisia vihanneksia, yrttejä ja marjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti