tiistai 1. toukokuuta 2012

Brunssitellen: rocky roads -fudget


Rocky roadseja on blogimaailmassa tehty paljon, ja nyt oli sopiva hetki itsekin näitä kokeilla. Brunssitarjoiluun halusin tottakai jotain makeaakin, mutta aikaa ei ollut millekään monivaiheisille leipomuksille. Tämä olikin oiva ja nopea tapa hoitaa erittäin (äkki)makeaa pikkupalaa pöytään. Ohje Pullahiireltä.

ROCKY ROAD -FUDGE

200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
cashew-pähkinöitä
pienittyjä vaahtokarkkeja

öljyä vuoan/leivinpaperin voiteluun

Vuorasin pienen vuoan (18x18 cm) leivinpaperilla, jonka vielä varuilta voitelin öljyllä. Pilkoin leivinpaperin päälle vaahtokarkkeja ja kaadoin sinne myös osan pähkinöistä.

Sulatin suklaat kondensoidun maidon seassa. Lisäsin lopuksi voin. Annoin suklaaseoksen hieman jäähtyä ja kaadoin sen sitten vuokaan vaahtiksien ja pähkinöiden päälle. Massa tuntui melko jämäkältä, mutta hyvin se kuitenkin levittyi. Lopuksi ripottelin päälle vielä vaahtokarkkipaloja ja pähkinöitä.

Annoin fudgen kylmettyä pakkasessa parin tunnin ajan. Massan kovettua leivinpaperi oli helppo nostaa vuoasta ja leikata nättejä fudgepaloja.

3 kommenttia:

  1. Ihania rocky roadseja! Hauskaa vappua! :)

    VastaaPoista
  2. Rocky roadsit on kyllä niin hyviä, vaikkakin hitsin makeita! ;D
    Vielä ehdin toivottaa hyvää vappua! :D

    VastaaPoista