keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Toimistotyöläisen purkkimuonaa


Murden murkinoista luin tästä arjen pelastuksesta ekan kerran, ja sittemmin olen törmännyt useassakin blogissa samaiseen alkuperäisesti Hesarissa olleeseen keittoreseptiin. Kovasti tätä on kehuttu, joten testattavahan se oli.

Kyseessä on siis tomaattinen papukeitto, joka valmistuu kätevästi säilykkeistä. Syön töissä omia ruokia ja tapanani on kerralla tehdä usean päivän sapuskat. Tämä ohje olikin mukavaa vaihtelua työevääksi.

Kuten moni muukin on maininnut ruoan olevan maistuvaa, mutta sen lisäksi nopea-/helppotekoinen. Ja sen verran täyttävää, että toimistotyöläinen nyt ainakin jaksaa loppupäivän naputella ruudun äärellä.


Tässä vielä ohje, tämä on nyt suoraan copy-pastena HS:n sivuilta. Kerrankin kun ohjeen mukaan etenin.

TOMAATTI-PAPUKEITTO

2 tlk tomaattimurskaa
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 sipuli
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa

Silppua sipuli. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota sipulia ja mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää vielä lopuksi kerma ja kuumenna.
2 dl kermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti