perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kinkku-pekonipasta


KINKKU-PEKONIPASTA

200 g pekonia
200 g palvikinkkusuikaleita
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
noin 200 g täysjyväpastaa
vettä
suolaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
noin 1 dl juustoraastetta
mustapippuria
kuivattua basilikaa ja ruohosipulia
kevätsipuli varsineen

Paista pekonisilppua pannulla. Lisää joukkoon kuullottumaan sipulit ja myöhemmin myös kinkkusuikaleet. Mausta mustapippurilla.

Keitä pasta ohjeen mukaan vedessä, johon on lisätty suolaa. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja yrtit kulhossa.

Lisää valutetun, vielä kuuman pastan joukkoon pannulta pekonit ja kinkut, sekä kermaseos. Sekoita kaikki sekaisin niin että kananmunat hyytyvät. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli.

-----

Tällä taittuu raavaimmankin työmiehen nälkä. Tämäntyyppinen pasta tunnetaan nimellä pasta carbonara eli miilunpolttajan pasta. Mikä lie alkuperäinen ja oikea italialainen resepti sitten onkaan.

Näin jälkiviisaana olisin laittanut yrteistä ruohosipulin ja basilikan sijasta persiljaa, muttei se tekohetkellä käynyt mielessä. Suolaa ei tarvinnut lisätä ollenkaan, ilmeisesti pekonin ja kinkun ansiosta. Ohjetta tuskin suositeltaisiin laihdutussivustoilla, niin tuhtia kun on. Ja hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti