sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Vaniljainen palsternakkakeitto


VANILJA-PALSTERNAKKAKEITTO

puolikas purjosipuli
1 sipuli
öljyä
600 g palsternakkaa
1 vaniljatanko
mustapippuria
suolaa
2 dl ruokakermaa

Kuullota pilkotut sipuli ja purjo öljytilkassa pehmeiksi. Lisää kattilaan vettä, kuoritut ja pilkotut palsternakat sekä vaniljatanko. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä. Kun palsternakat ovat kypsyneet, soseuta keitto. Tämän jälkeen lisää kerma ja mausteet.

Vaniljan lempeä maku sopi palsternakkojen pariksi tosi hyvin. Yllättävän voimakas tuoksu leijaili ympäri kotia keittoa keitellessä. Sellainen ihanan vaniljainen. Tykkään, onhan se yksi lempimausteistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti