perjantai 2. maaliskuuta 2012

Herne(rouhe)rokkaa


Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, uunipossujen luut päätyivät hernekeiton sekaan makua antamaan. Keiton tein melko lailla näppituntumalla ilman mitään tarkasti mittaillen. Viime talvena tein myös hernerokkaa silloisen perinneruokaprojektin hengessä, täällä sen ohje.


Keitosta erikseen mainittakoon se, että käytin sekä kuivattuja herneitä että kuivattua hernerouhetta. Kutakuinkin suhteella 50/50. Pieni tietoisku tähän väliin tästä itselleni ainakin uutukaisesta tuotteesta, suora lainaus paketin kyljestä:

"Milletin hernerouhe on valmistettu poistamalla kuivatusta herneestä huonosti sulava kuori. Kuoreton herne rouhitaan ja näin saadaan aikaan liottamatta käyttövalmis rouhe kaikki herneen arvokkaat ravintoaineet säilyttäen."

Keiton perusmausteina käytin suolaa, maustepippuria ja meiramia. Laitoin paljon myös sipulia kypsennyksen loppuvaiheessa, sillä tykkään että niihin jää vähän purutuntumaa. Ruokaisuutta keittoon toi keittokinkkuleikkeleet paloiteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti