tiistai 6. joulukuuta 2011

Sikke Sumarin mozzarellaterriini


Äitini puhui tästä terriinistä jo aiemmin ja tämän päivän alkuruokaa miettiessäni kyseinen resepti tuli mieleeni. Eipä turhia äiti kehunut, maku oli mitä mahtavin. Resepti on Sikke Sumarin käsialaa, ja itse tein sen kutakuinkin samalla tavalla (pieniä muutoksia lähinnä ainesten määrissä).

MOZZARELLATERRIINI

10 siivua parmankinkkua
400 g mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
2 keltaista paprikaa kuorittuna ja viipaloituna
noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria

Grillaa paprikalohkot uunin ylimmällä tasolla 250 asteessa kunnes pinta on mustunut. Näin paprikoiden kuoriminen on helppoa.

Vuoraa uunivuoka kinkkusiivuilla niin että siivujen päädyt jäävät vuoan ulkopuolelle. Lado muut ainekset kerroksittain vuokaan, päällimmäisenä mozzarellajuustosiivut. Käännä reunoilla roikkuvat kinkkusuikaleet juustojen päälle kanneksi. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kaada kypsyneestä terriinistä ylimääräinen neste vuoasta pois. Jäähdytä ja kumoa tarjoilulautaselle.


Terriini toimi loistavasti alkuruokana itsenäisyyspäivän päivällisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti