sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulu: Luumukiisseli


VÄSKYNÄKRÄÄMI (LUUMUKIISSELI)

4-5 hengelle

150 g kivettömiä kuivattuja luumuja
8 dl vettä
3/4 dl sokeria
pala kanelinkuorta
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
1 sitruunan mehu

Pane luumut, sokeri, kanelinpala ja kylmä vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes luumut ovat pullukoita ja pehmeitä, noin 5-10 minuuttia. Nosta luumut keitinliemestä tarjoilukulhoon, tarkista liemen maku ja suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Kiehauta ja lisää kypsään kiisseliin sitruunamehu ja luumut. Sirottele kiisselin pinnalle sokeria, jottei se kuorru.

Tarjoa kiisselin lisänä kermavaahtoa tai koristele kylmän kiisselin pinta kermakokkareilla.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti