lauantai 29. lokakuuta 2011

Ahvenanmaa: Ahvenanmaan pannukakku


Enpä ollut aiemmin tätä pannaria maistanutkaan. Kuullut kyllä moisesta, mutta en maistanut ikinä. Mielenkiinnolla siis aloin taikinaa tekemään. Ja eipäs ollut hullumman makuista, kardemumma tosin antaa kovin pullamaisen vaikutelman tähän. Tämähän on kuin pullan ja pannukakun yhdistelmä. Mutta hyvää siis.

Käytin vahingossa liian pientä uunivuokaa, näin ollen taikina jäi melko paksuksi. Tajusin onneksi pienentää uunin lämpötilaa ja vastaavasti pidentää paistoaikaa, joten pannukakku kypsyi kunnolla.

Pannarin ohella tarjolla oli pelkästään kevyesti sokeroitua mansikkasosetta, mikä mielestäni sopi oikein kivasti.


AHVENANMAAN PANNUKAKKU

puoli uunipannullista

3 munaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)
2 dl valmista riisi- tai mannapuuroa (käytin riisipuuroa)
7 dl maitoa
vuoan voiteluun voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja vehnäjauhot. Lisää kylmä riisipuuro ja maito, sekoita taikina tasaiseksi. Tarkista maku ja kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle ja rajatulle uunipannulle. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä vadelmahillon ja kermavaahdon kera.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")


Loppuun vahingossa taltioitunut "taidekuva".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti