tiistai 6. syyskuuta 2011

Suolapähkinä-suklaamuffinit


..Eli "snickers"-muffinit. Minun makuuni näistä tuli aavistuksen liian kuivia, joten tekisin seuraavalla kerralla jotain toisin. Laittaisin ehkä jauhoja vähemmän tai vastaavasti jotain nestemäistä lisää. Toisaalta, huomasinpa tuossa näin jälkikäteen, että kinuskikastike on tyystin unohtunut taikinasta ja on ihan avaamattomana jääkaapissa tälläkin hetkellä. Silläkin varmasti olisi taikinaan saanut mehevyyttä. Mutta tässä kuitenkin tämänkertainen resepti kaikista kämmeistä huolimatta.

SUOLAPÄHKINÄ-SUKLAAMUFFINIT

3 munaa
1,5dl sokeria
4 dl jauhoja
150g sulatettua voita
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 dl suolapähkinöitä
100 g manteli-nougatmaitosuklaata

Kuorrute
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
reilu 1 dl pähkinäsuklaalevitettä

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita ne pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula, maito, pähkinät ja suklaarouhe taikinaan. Sekoita hyvin.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute vaahdottamalla tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite keskenään. Pursota muffineiden päälle nätiksi keoksi ja koristele suolapähkinöillä.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta tällaiselle Snickers-fanille. Paljonko kinuskikastiketta ohjeeseen kuuluisi laittaa? Koko 2 dl törppö?

    VastaaPoista
  2. Ohjeeseen olisi kuulunut 1 dl kinuskikastiketta. Toisissa ohjeissa oli myös laitettu mm. nutellaa eli eri variaatioita löytyy netistä. Itse mietin myös kinuskitoffeepalasien lisäämistä taikinaan, mutta sekin näköjään jäi kokeilematta ;)

    Täytyypä muuten mainita myös se, että kuorrutettujen muffinien tuoksu oli huikea, ihan kuin snickers-patukoiden! Nuuhkuteltiin ihastuksissamme niitä ennen kuin ruvettiin herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Ooooh nämä vaikuttaa kyllä niiiiin hyviltä! Pakko kokeilla joskus!! :D

    VastaaPoista
  4. Herkun kuuloinen ohje! Eikä edes vaikuta kovin isotöisiltä? Jos vaikka innostuisi ihan nyt jo viikonloppuna kokeilemaan kun on vieraita tulossa :)

    VastaaPoista