perjantai 26. elokuuta 2011

Satakunta: Lapskoussi


LAPSKOUSSI EMÄNNÄN TAPAAN

kahdeksalle
500 g luista naudanlihaa
400 g luista lampaanlihaa
250 g luista sianlihaa
2 l vettä
10 maustepippuria
10 valkopippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl suolaa
1 sipuli
2 porkkanaa
pala lanttua
8 perunaa

Pane lihat kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää pippurit, laakerinlehdet, suolaa sekä kaikki kasvikset isoina paloina. Keitä lihat ja kasvikset kypsiksi.

Siivilöi liemi ja paloittele lihat. Poimi kasvikset toiseen kattilaan ja soseuta käyttäen keitinlientä soseen notkistajana. Tarkista soseen maku, kuumenna ja kaada tarjoilukulhoon. Tee keskelle syvennys ja lusikoi lihat soseen päälle.

Ohje: Tuula Kartano, Rustilan kartano

Lapskoussi on alunperin tuhti merimiesruoka. Entisinä aikoina lihat sekoitettiin soseeseen ja päälle tehtyyn kuoppaan valutettiin voisulaa.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti