torstai 19. toukokuuta 2011

Omena-retiisi-kaalisalaatti


Halusin tehdä jotain salaattia retiiseistä. Pikainen googletus ja täydellinen salaatti löytyi Maku-lehden sivuilta. Täydellinen siitä syystä, että kaikki ainekset löytyi valmiina kaapista eikä kauppaan tarvinnut lähteä.

OMENA-RETIISI-KAALISALAATTI

1 omena
1/3 keräkaalia
6 retiisiä
sitruunamehua

Pilko omena ja purista niiden päälle sitruunamehua. Pilko myös retiisit ja kaali ja lisää ne omenoiden joukkoon.


Kastikkeen tein toisen ohjeen mukaan:

SALAATINKASTIKE

1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa (valkoinen)
1 tl sinappia
1 tl hunajaa (juokseva)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja lisää salaattiin. Itse en ihan kaikkea kastiketta saanut "uppoamaan" salaattiin, mutta eiköhän sille muutakin käyttöä löydy.

3 kommenttia:

  1. No olikos hyvää :) Ikinä en ole mitään retiisistä tehnyt. Pappa meillä aina aikanaan niitä kesäisin osti ja syötti... Muistan vaan että on aika hapokas pallero ;) Varmaan 10 vuoteen en ole maistanut.

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää! Piti taas "komentaa" itseään että sai lopun syömiselle. Nyt varsinkin tuore kaali on semmoista herkkua, ai että!

    Retiisi on vähän jänskää, mutta ei minusta kovin vahvanmakuista kuitenkaan. Siitä varmaan tykkää tai ei. Meillä äiti muutamana viime vuotena on käyttänyt näitä salaatteihin, siitä itse olen tottunut makuun. Kovin vähän retiisejä näkee ruokaohjeissa.

    VastaaPoista
  3. Pitäiskin ostaa kaalia ja tehdä ihan perus kaaliraastetta... Ei ole parempaa kesäherkkua, erityisesti grilliruoan kanssa: kaaliraastetta, säilöttyjä paprikasuikaleita, salaatinkastiketta ja turkinpippureita. Na-am!

    Meillä oli itse asiassa työpaikkaruolassa retiisiä salaatissa heti tuon edellisen viestin jälkeen... Ei se kyllä kamalasti miltään maistunut. Nätin värinenhän sen on kuorestaan, mutta muuten en kyllä ihan vielä rakastunut :D

    VastaaPoista