perjantai 25. maaliskuuta 2011

"Tiskirätti-muffinit"


Viime heinäkuussa bloggaajien piknikillä saimme muffiniohjeella varustetun tiskirätin kotiinviemisiksi. Jotenkin olin onnistunut varastoimaan tämän jo itsessään hyödyllisen keittiötavaran kaapin perukoille niin huolella, että en muistanut koko rätin olemassaoloa laisinkaan. Silloin tällöin tekee jopa omasta kodistaan kivoja löytöjä.

Tässä ohje, suluissa muutama muutos ohjeeseen. Nämä olivat oikein makeita ja meheviä vaikkakaan ei ohjeessa pyydettyä vaniljakastiketta sattunut kaapista löytymään. Banskut olivat sopivasti ihanan ylikypsiä, miltei jo kauttaaltaan mustuneita, eli siinä tapauksessahan ne on parasta käyttää leivontaan ;)


MEHEVÄT BANAANI-SUKLAAMUFFINSSIT

2 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl leivontakaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
2 dl vaniljakastiketta (maitoa)
1 banaani soseutettuna (2 pientä)
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Sekoita ensin jauhot keskenään isossa kulhossa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita puuhaarukalla. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 190 asteessa noin 20 minuuttia.

Jotta lopputulos olisi äärimmäisen makea, koristelin muffinit vielä sulatetulla valkosuklaalla ja suklaisilla koristerakeella.

5 kommenttia:

  1. Näyttää tosi herkullisilta! :) Mun piti kans tehdä näitä, mutta mies ehti heittää tuon rätin jo roskiin, kun oltiin sitä aikamme käytetty. Sinne meni se resepti sitten. :D Mutta onneksi saan sen nyt täältä! ^^

    VastaaPoista
  2. Sulla on muuten niin ihania kuvia täällä! <3 Mitä kameraa käytät?
    Harmittaa, kun meillä kokataan aina niin myöhään että ei pahemmin auringosta ole tietoakaan. :/ Kesää odotellessa... :D

    VastaaPoista
  3. Näitä kannattaa kyllä kokeilla, varsinkin jos sattuu olemaan kypsiä banskuja. Banaani-suklaa yhdistelmänä toimii :)

    Ja tuosta kamerasta, viime syksynä hankin Canonin järkkärin (500D), oli muuten suksipaketin ohella paras hankinta vähään aikaan ;) Kumpaisetkin olleet kovassa käytössä tänä talvena.

    Mutta joo, enää puuttuis se että osais käyttää tota masiinaa.. Hieman alkuun on osannut neuvoja antaa äitini (yllättäen meillä on niin päin et äiti on ollut ATK-tukeni ja nyt myös siis enemmän kuvanneena opastaa tän kameran kaa). Joku kuvauskurssi kiinnostas kovasti.

    Mäkin odotan valoisaa aikaa. Nyt jo on kovasti helpottanut, esim. joulun aikaan kuvaaminen oli yhtä tuskaa.. Kiitos kivasta kommentista, kannustaa jatkamaan tätä mukavata harrastusta :)

    VastaaPoista
  4. Hei mulla kävi ihan samalla tavalla, männä viikolla siivoilin keittiön kauhukomeroa ja sieltähän tuo samainen "rätti" löytyi. =)

    VastaaPoista
  5. Itse sain tuon samaisen "rätin" yhdessä SLY-paketissa ja olihan noita pakko leipoa heti tilaisuuden tullen. Tuli kyllä tajuttoman hyviä. :)

    VastaaPoista