keskiviikko 16. helmikuuta 2011

De Buyer -paistinpannut ja ystävänpäivä

Kappas, on vierähtänyt vuosi siitä kun blogia aloitin kirjaamaan. Virallisesti tämä tapahtui ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Ja kuinkas ollakaan, sen kummempia juhlallisuuksia ei vietelty ei blogisynttäreiden eikä ystävänpäivän takia. Ihan arkipäiväisesti hujahti sekin päivä.

Kokkailut myöskin ovat jääneet melko arkisten pöperöiden tasolle, joten niistäkään ei ole ollut sen enempää jutun aihetta. Jotain sentään keittiön puolella on tapahtunut, nimittäin kokkailuvälineissä on tapahtunut pieni mutta erittäin aiheellinen päivitys.


Meidän keittiön kattila- ja pannuvalikoima on suurelta osin peräisin molempien opiskeluajoilta, eli joko vanhempien kaapeista tai pienellä budjetilla itse hankittuja. Muutama harva kattila ja paistinpannu ollaan yhdessä hommattu. Pidemmän aikaa kuitenkin ollut hakusessa hyvät ja laadukkaat pannu- ja kattilavalmistajat. Kauppalehden keskustelupalstan ketjua "Hyvä paistinpannu etsinnässä" on tämän vuoksi ollut mielenkiintoista seurata, ja on sieltä paljon muutakin tietoa irronnut.


Keskustelussa suositellaan useampaa pannuvalmistajaa, mutta eritoten tämä De Buyer alkoi kiinnostamaan. Vielä kun kävi ilmi, että Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva Eiring jälleenmyy näitä, niin kiinnostus vaan kasvoi. Piipahdin tässä Eiringin liikkeessä jo taannoisella kesäreissullani ja jo silloin ihastuin paikkaan. Käymisen arvoinen paikka ehdottomasti, mikäli keittiövälineet yms. kiinnostavat. Myös palvelu on siellä ilahduttavan hyvää.

Menneenä viikonloppuna tuli tehtyä nopea visiitti Helsinkiin ja näin ollen pääsin hipelöimään näitä pannuja paikan päälle myymälään. Niinhän siinä kävi, että pari eri kokoista (halk. 20 ja halk. 24) mutta samantyylistä paistinpannua tuli kotiin ostettua.

Näistä pannuista kerrotaan Eiringin sivuilla näin: Korkeareunaiset "siniset" hiiliteräspaistinpannut noudattavat muotoilultaan Ranskan perinteisimmän lyonnaise-pannun muotoja. Syvyyden ansioista tilavuus on suurempi, rasvan roiskuminen vähäisempää, ja lisäksi sarjassa on ammattilaiskokillekin kelpaava 2 mm:n paksu pohja. Blue Steel -pannut sopivat kaikille lämmönlähteille, myös induktiolle."


Nämä pannut eivät suuria summia maksaneet, mutta seuraavana ostoslistalla oleva Affinity-haudutuskattila onkin jo toista maata hintaluokaltaan. No, eiköhän nämä melko ikuisia välineitä ole, joten kerranhan se vain kirpaisee ;)


Kuten tuli alussa todettua, että ystävänpäivä hujahti melko tavanomaisissa merkeissä niin jotain normaalista poikkeavaa sentään oli: geishan harmony-konvehteja. Pinkin sävyinen rasia sopi päivän teemaan loistavasti eikä rasian sisältökään hullumpaa ollut.


PS. Kävin testaamassa Helsingin Sanomissakin kehutun Dylanin brunssin. Tämä oli käymisen arvoinen todellakin, aivan ihana paikka ja mainiot tarjottavat noutopöydässä. Yksin liikkeellä ollessa en tarvinnut varausta tehdä, mutta isommalle porukalle pöytävaraus olisi varmasti paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti