keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Tomaattinen jauhelihapiirakka

Tätä suolaista piirakkaa olen tehnyt ensimmäisen kerran useampi vuosi sitten. Ohjeen olen löytänyt loistavasta Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista. Piirakan ohje hiipi monen vuoden takaa mieleeni, kun meille tuli piknikillä puhetta tästä nimenomaisesta blogista. Ajatus jäi vaivaamaan ja eihän siinä muu auttanut, kuin leipoa tämä tomaatti-ihanuus :) Siinäkin mielessä resepti oli oikein passeli, kun nyt tuntuu olevan jokin tomaattibuumi menossa, tällä hetkellä voisin syödä tomaattia vaikka missä muodossa ja vaikka miten paljon :)



Reseptiä muokkasin hieman, pohjan tein samalla lailla kuin Marien ohjeessa. Siinäkin osan jauhoista laitoin täysjyväversiona, varmasti oikein osuva veto oli se. Maku oli kohdallaan ja koostumus hyvä. Tässä pohjan ohje:

125g margariinia
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl emmentalraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa

Pohjaa esipaistoin 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Täytteeseen ruskistin jauhelihan, johon lisäsin sipulia, purjoa, paljon tuoretta tomaattia, tölkillisen tomaattimurskaa, tuoretta basilikaa ja Santa Marian Fajita spice mixin.

Kaadoin täytteen esipaistetun pohjan päälle ja lisäsin munamaidon sekä juustoraastetta. Munamaitoon tuli 1/2 dl maitoa, 3 munaa, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

Täyttämisen jälkeen annoin piirakan vielä olla 175 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti: