maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kirsikkapiirakka

Pippaloiden jälkeen lähdimme muutaman päivän lomareissulle Kölniin. Siellä kaupungilla ihmettelyn, shoppailun ja terassilla istuskelun lomassa pistimme piknikin pystyyn Rein-joen varrelle. Ostimme paikallisen tavaratalon herkkuosastolta helposti syötäviä herkkuja ja juomia. Paikallaan olikin hetken aikaa istahtaa nurmikolle, väsyneet koivet ainakin tykkäs :) Ja mukava töllistellä paikallisten iltapäivän viettoa lämpimänä päivänä, mm. monta tulevaa jalkapalloilijatähteä puistossa tuntui pyörivän ;)

Eväskoriin eksyi kirsikoita, pari kappaletta macarons-leivoksia (eka kerta kun maistoin!), kahta erilaista valkoviintä ja pari kölschiä.



Kirsikoita oli niin hyvä määrä, että niitä riitti kotiin tuotavaksi. Tai niitä ei tullut syötyä matkaeväänä niin kuin ensin oli tarkoitus. Koska ne säilyivät hyvinä kotiin asti, tein niistä piirakan, minkä sitten vein vanhempieni luo juhannusherkuksi. Harmillista kyllä, mutta en millään löydä sitä "lippulappusta", mihin ohjeen hirveässä kiiressä kirjoitin.. No, peruspiirakka kuitenkin kyseessä, sen verran muistan, että täytteeseen tuli Sunnuntain vanilja rahkavalmistetta ja se toimi tosi hyvin :) Täytyy muistaa sitä toistekin käyttää kun samantyyppistä marjapiirakkaa tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti